Ik boeken

Aan de voet van de Pyreneeën

Het Pays de Couiza is een oase van rust in de Hoge Audevallei. Genesteld tussen zee en bergen, scheidt het zich slechts op enkele kilometers van Spanje. Opmerkelijke landschappen (Pic du Cardou, Pic de Bugarach, Gorges de Galamus) tot wandelpaden (arboretum du Planel, sentier des Capitelles, of des Terres Rouges).

Dit land ontvangt u in een authentieke en gevarieerde omgeving. Geschiedenis en lokale tradities smelten samen: katharisme in Arques, middeleeuws verleden en vakwerkstraten in Alet les Bains, mysterie en raadsel rond de Magdala toren in Rennes-le-Château, zoutbron en smokkelaarsroute in Sougraigne, Romeinse baden en bruggen (Alet les Bains, Rennes les Bains, Bugarach...).

Buitensporten, gastronomische markten of culturele avonden, het land van Couiza varieert van genoegens en verlangens. U hebt het begrepen..., geuren, smaken en kleuren vormen het decor; maar het Pays de Couiza brengt nog veel meer over. Een magisch moment gestolen aan de rand van een bos of een omleiding van een dorp, een wandeling in de schemering, een ontmoeting en uitwisseling met de dorpsbewoners, een gezellig moment rond een goede oogstwijn, het Pays de Couiza behaagt altijd wie het essentiële weet te herkennen. Het is op een menselijke schaal: mensen met een groot hart, een natuurlijke omgeving, sterke tradities, een unieke identiteit...