Ik boeken

De Middellandse Zee

Bijna 50 km fijne zandstranden, badplaatsen en natuurgebieden volgen elkaar op langs de Middellandse Zee. Elk van de badplaatsen biedt u zijn eigen speciale sfeer en een breed scala aan activiteiten. Er is voor elk wat wils: watersport, watersport, activiteiten aan zee, wandeltochten...

Verander van omgeving dankzij de fietspaden of bootverbindingen. Ga van de mythische stranden van de Chalets naar Gruissan, naar de familiestranden, naar de wilde stranden gevormd door de duinen...

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de ontdekking van het Parc Naturel Régional de la Narbonnaise in de Middellandse Zee. Dit gebied dat rijk is aan biodiversiteit herbergt een uitzonderlijke flora en fauna, natuurgebieden en typische dorpjes uit de Languedoc waar de knowhow bewaard is gebleven.

De immense stranden van de Aude zijn gemaakt om uw tijd te nemen en te PROFITEREN!
Zelfs midden in de zomer, zult u altijd ruimte hebben!

Wat uw voorkeur ook is, u vindt het strand dat u zoekt: gezinsstranden met animatie en waar u een eind kunt lopen, stranden met "strohutten" en efemere restaurantjes waar u iets kunt drinken of genieten van een zeevruchtenschotel terwijl u zich ontspant met uw voeten in het water, wilde stranden waar u denkt dat u aan het einde van de wereld bent, of juist stranden in het hart van de badplaatsen, voor wie niet te veel wil lopen...

En natuurlijk het mythische strand, het strand van de chalets in Gruissan, waar de filmmakers hun inspiratie vandaan hebben gehaald voor de film "37,2° in de morgen".

Op zee of op de plassen, de Narbonnaise met zijn 200 dagen wind per jaar staat bekend als een van de beste plekken ter wereld voor windsurfen, funboarden en kitesurfen... ideaal voor liefhebbers van zweefvliegen! Liever board of liever kite? Beginner of ervaren kitesurfer?

Het maakt niet uit, er zijn 12 spots die op je wachten om het hele jaar door plezier te hebben! Cursussen en scholen, materiaalverhuur, er is voor elk wat wils.

Water skiing, jetski, raptor, flyfish, towed buoy, hoverboard, flyboard, and other skyfly... for those with a good heart, sensations guaranteed along our beaches!

Just a few metres from the beaches, sometimes unsuspected landscapes await the visitor in love with nature and wide open spaces! Little is known about it, but it is one of the rare preserved natural sites, with such a biodiversity, on the Mediterranean coast. The lido of long sandy beaches separates a string of ponds that make up the lagoons.

Swamps, active salt marshes and small water sports centres punctuate this still wild territory, which can be discovered on foot, by bike or on horseback. Numerous signposted walks through pine forests and garrigues criss-cross the Narbonnaise area.

De circuits van het erfgoed de interpretatieroutes, de massieven van La Clape met uitzicht op zee, de Grande Randonnée rond de Oude Golf, het Sentier Cathare dat in Port-la-Nouvelle begint, de keuze is groot! 56% van het grondgebied van het Regionaal Park maakt nu deel uit van het Natura 2000-netwerk!

De Middellandse Zee in de Aude is niet alleen lange zandstranden voor toeristen, maar ook eeuwige ambachten en tradities: palingvissen in de vijver van Etang de Bages of zeevissen, zeebrasemvissen, sleepvissen, vissen met de beug, octopusfuiken, netten of fuiken, oesterkwekerijen, sauniers, maritiem timmerwerk...

Zoveel mogelijkheden om het werk van deze mannen en vrouwen te ontdekken en de producten te proeven die rechtstreeks uit hun arbeid voortkomen!