Ik boeken

Het departement Aude

De naam komt van de rivier die ons departement doorkruist. Het departement Aude wordt begrensd door de Middellandse Zee, het Zwarte gebergte en de Pyreneeën, een prachtige cocon om in alle rust en sereniteit een vakantie door te brengen.

De Aude biedt u een mozaïek van landschappen, ontvangt u in het hart van het land van de Katharen, laat u proeven van het festival en laat u mooie ervaringen en mooie uitwisselingen beleven met onze inwoners.

De Aude is een van de zonnigste departementen van Frankrijk. Lange zandstranden, wijngaarden zover het oog reikt, de bergtoppen van de Pyreneeën, in een paar minuten gaat u van het ene landschap naar het andere. De Aude staat bekend om de rijkdom en diversiteit van zijn landschappen.

Hier herbergen rijke ruimten met een grote biodiversiteit een uitzonderlijke flora en fauna. Neem de tijd om roze flamingo's te observeren, de geur van olijfbomen op te snuiven, te wandelen in de bossen van de Zwarte Berg of de Pyreneeën.

Een ideale bestemming voor sportliefhebbers, er is voor elk wat wils: mountainbiken, wandelen, wildwatersporten, klimmen, paardrijden...

Het departement Aude is rijk aan erfgoed. Zeldzaam zijn de departementen die zulke rijke sporen hebben van alle grote periodes uit de geschiedenis. U reist naar het land van de dinosauriërs, u treedt binnen in de wereld van de Romeinen, u wordt ondergedompeld in de geschiedenis van het katharisme. U krijgt de kans om een departement te ontdekken met twee UNESCO werelderfgoederen.

De Aude heeft in de loop der jaren en generaties haar gastronomie kunnen doorgeven. U hoeft alleen maar de markten van ons departement af te struinen om het belang van de gastronomie te begrijpen. Met de "musts" zoals de cassoulet van Castelnaudary, de oesters en mosselen van Leucate en Gruissan, de zwarte truffel van het Katharenland, de olijven, de honing, de kaas?

Wijnliefhebbers kunnen een "road-trip" maken en de goede wijnen van het departement ontdekken door de wijnroute te nemen, om de beste jaargangen van de AOP Audoises direct bij de wijnboer, op het domein, te proeven.

De Aude heeft ook vele typische dorpen waar het goed is om te wandelen en ontdek de onverwachte, magische plaatsen, geheime plaatsen ... Tussen dorpen gewijd aan het Boek, dorp van legenden en mysteries, dorpen gewijd aan ambachtslieden, vissersdorp tot het mooiste dorp van Frankrijk....

Ons departement is ook een zeer feestelijke bestemming. Tussen traditionele carnavals, festivals van klassieke of hedendaagse muziek, theater, of eenvoudige dorpsfeesten of gezelligheid is het sleutelwoord, vindt u altijd en het hele jaar door een plek om te vieren.