Ik boeken

Arques

Arques is een charmant dorp gelegen in het Corbières-massief, in het hart van het Katharenland.

Het milde klimaat is te danken aan de nabijgelegen bossen en de Middellandse Zee die hemelsbreed zo'n 50 kilometer verderop ligt.

Het Village du Lac ligt aan de rand van een natuurlijk meer, in een bosrijke omgeving van 8 hectare.

Alle ingrediënten voor een aangenaam "groen" verblijf!

Het dorp Arques is een gemeente gelegen in de Pyreneeën Audoises in de Hoge Aude vallei, aan de RD 613 weg van Couiza naar Narbonne via de Corbières, in de Rialsesse vallei.

De ligging en de geschiedenis nodigen uit tot diverse activiteiten in de open lucht, maar ook gericht op cultuur, geschiedenis en religies of zelfs wijntoerisme met de vele wijngaarden rondom de gemeente.

Arques ligt in de geschiedenis van de periode van het Katharisme, dat wordt benadrukt door het museum dat het huis van Deodat Roché bewoont, door de Keep in perfecte staat van conservering en het Kruis van Arques. Deze mogelijkheid tot thematisering wordt versterkt door de aanwezigheid van de Katharenkastelen van Puylaurens, Quéribus en Peyreperthuse (citadellen van duizeligheid) in de buurt...

Arques is een natuurdorp van waaruit vele wandel- en mountainbikeroutes beginnen.

Topo-gidsen zijn te koop in het Déodat Rocher museum in Arques en wandelkaarten zijn geplaatst bij de ingang en uitgang van het dorp.