Ik boeken

Langs het kanaal...

Het idee om de Garonne met de Middellandse Zee te verbinden door middel van een kanaal gaat terug tot de Oudheid onder keizer Augustus en werd overgenomen door Karel de Grote, Frans I en vervolgens Hendrik IV.

Aanvankelijk was het de bedoeling een zeekanaal aan te leggen om de doorvoer van goederen te vergemakkelijken door de Atlantische Oceaan met de Middellandse Zee te verbinden zonder om Spanje heen te hoeven varen.

In de Aude is het Canal du Midi, dat het departement van west naar oost doorkruist, een prachtige manier om het erfgoed van de Aude te ontdekken. Mooie etappes doorkruisen de route: het stadje Castelnaudary en zijn grote bekken aan het Canal du Midi, de beroemde vestingstad Carcassonne, het dorp Ventenac-en-Minervois met zijn kasteel en zijn coöperatieve kelder, het pittoreske haventje van Le Somail en zijn stenen ezelsbruggetje...

Ontdek het Canal du Midi en zijn landschappen, per fiets of te voet op de jaagpaden, of per boot op het water. Een verfrissende reis.

Er zijn veel subtiliteiten in de manier waarop de trappen, sluisranden of zelfs sluiswachtershuizen zijn gebouwd, maar je moet ze wel kunnen opmerken.

Onderweg zijn er veel stops te maken in de charmante kleine dorpjes waar het kanaal doorheen vaart.