Ik boeken

Toerisme

Carcassonne

Bij het binnenkomen van de middeleeuwse stad Carcassonne, het gesloten universum, de stadsmuren dompelen u onder in een heel bijzondere sfeer. Die van een stad doordrenkt van geschiedenis. Waar de tragedie van de Katharen gedeeltelijk werd ontrafeld.

Langs het kanaal

Het idee om de Garonne met de Middellandse Zee te verbinden door middel van een kanaal gaat terug tot de Oudheid onder keizer Augustus en werd overgenomen door Karel de Grote, Frans I en vervolgens Hendrik IV.

Het departement Aude

De naam komt van de rivier die ons departement doorkruist. Het departement Aude wordt begrensd door de Middellandse Zee, het Zwarte gebergte en de Pyreneeën, een prachtige cocon om in alle rust en sereniteit een vakantie door te brengen.

Hoge Audevallei

Ligt in Occitanië in het centrum van Zuid-Frankrijk. Occitanië biedt een mediterraan klimaat, getemperd door de invloed van de Middellandse Zee. Dit klimaat is gunstig voor alle buitenactiviteiten, vooral kamperen.

De stad Limoux

Limoux is een gastvrije stad. Hier weet men wat leven betekent en er is geen gebrek aan troeven om u te verleiden.

Arques

Arques is een charmant dorp gelegen in het Corbières-massief, in het hart van het Katharenland.
Het milde klimaat is te danken aan de nabijgelegen bossen en de Middellandse Zee die hemelsbreed zo'n 50 kilometer verderop ligt.

Aan de voet van de Pyreneeën

Het Pays de Couiza is een oase van rust in de Hoge Audevallei. Het ligt tussen zee en bergen, op slechts enkele kilometers afstand van Spanje.

Rennes-le-Château

In het zuiden van Frankrijk is er een dorp genaamd: Rennes le Château. Door zijn strategische ligging ligt het op een rotspunt.

Rennes les Bains

In de Haute Vallée de l'Aude, genesteld in een aangename en pittoreske omgeving in de Sals vallei, heeft dit kleine dorp de ondefinieerbare charme van deze plaatsen waar een bevoorrechte natuurlijke omgeving gelukzalig samengaat met sereniteit.

Katharen Kastelen

In het hart van Occitanië, tussen het Centraal Massief en de Pyreneeën, liggen in het departement Aude de juweeltjes van ons departement: de Katharen-kastelen. Een tiental versterkte dorpen gelegen in een wilde en spectaculaire omgeving.

De Middellandse Zee

Bijna 50 km van fijne zandstranden, badplaatsen en natuurgebieden volgen elkaar op langs de Middellandse Zee. Elk van de badplaatsen biedt u zijn eigen speciale sfeer en een breed scala aan activiteiten.

Te bezoeken in de Aude