Ik boeken

Rennes-le-Château

In het zuiden van Frankrijk is er een dorp genaamd: Rennes le Château. Door zijn strategische ligging ligt het op een rotspunt.

70 miljoen jaar voor JC, waren dinosaurussen deze plek binnengedrongen. Er zijn sporen gevonden op twee verschillende plaatsen. Er zijn ook voorwerpen uit de neolithische periode (10000 v.C.).

In de 2e eeuw v. Chr. bezetten de Romeinen Gallië, hun overheersing was gunstig voor onze streek. Zij exploiteerden de mineralen uit onze bergen en bouwden thermale baden in de buurt van Rennes les Bains die vandaag de dag een fitnesscentrum zijn geworden.

Vanaf de 5e eeuw na Christus was Rennes le Château het toneel van invasies en vervolgingen. De Visigoten en de Franken en vervolgens de Kruistocht tegen de Katharen hebben sporen achtergelaten die nog steeds zichtbaar zijn in onze kastelen, kerken en kunstwerken, met name in Rennes le Château.

Vandaag de dag zijn de beroemde overblijfselen van Rennes le Château sporen van een recenter verleden. Een verleden dat begon in 1885 met de komst van een nieuwe priester : Bérenger Saunière.

Toen in de vorige eeuw abt Saunière, de kleine priester van Rennes-le-Château, archeoloog werd en vervolgens kolossale werkzaamheden rond de kleine dorpskerk ondernam, dacht iedereen dat hij een schat had ontdekt met veel vragen over zijn komen en gaan naar het Vaticaan en zijn relatie met esoterische kringen.

Niemand weet wat Abbé Saunière onder de kerkcrypte in de nabijgelegen bergen heeft ontdekt. De enige zekerheid is dat de Visigoten die zich lang geleden in het Razès-gebied vestigden, alvorens hun trek naar het noorden van Spanje voort te zetten, van Rennes het kasteel hun hoofdstad hadden gemaakt.
De mannen van Alaric, Visigotische koningen die zijn naam gaven aan een berg van de Corbières in de buurt van Carcassonne, hadden Rome al eerder geplunderd, terwijl de Romeinen van Titus juist schatten uit de heilige stad en de tempel van Salomo hadden meegebracht. Onderzoekers, meer of minder ernstig, hebben geen licht kunnen werpen op dit mysterie van de abt Saunière en zijn Magdala toren. Een enigma dat de wegen van de geheimen van de Katharen en de Tempeliers doorkruist.

Van 1885 tot 1917 renoveerde Bérenger Saunière niet alleen de kerk en de pastorie, maar kocht hij ook de aangrenzende grond om er de Villa Béthanie, de Toren van Magdala en de Glazen Toren te bouwen, met daarbovenop een prachtig uitzichtpunt.

Slechts één vraag, waar kwam dit geld vandaan? In de jaren zestig intrigeerde het mysterie van Rennes le Château zowel inwoners als bezoekers. De belangstelling voor dit stadje groeide met de dag en de hele wereld kreeg er belangstelling voor. Maar niemand heeft tot nu toe het raadsel van de miljardair-priester kunnen verklaren...
Een plaats die voor iedereen toegankelijk is!

U zult verleid worden door de mysteries van het landgoed van Abbé Saunière, maar u zult al snel veroverd worden door de rijke geschiedenis van Rennes le Château en de bijzondere sfeer die ervan uitgaat. Het is een uitnodiging om te reizen door de ontdekking van ons cultureel en natuurlijk erfgoed, of u nu een gezin, een stel of een groep bent.

Met de familie: Voor jong en oud, kom en ontrafel de mysteries van het landgoed van Abbé Saunière. Een schattenjacht bij de receptie zal de hele familie verleiden om een moment van medeplichtigheid met u te delen. Een ideale gezinsuitstap, een bron van ontdekking, plezier, ontmoetingen, reünie en medeplichtigheid voor het beste van uw vakanties of weekends.

Als koppel: Wilt u met z'n tweeën een onvergetelijk en mysterieus moment doorbrengen? Rennes-le-Château, een tijdloze plaats, nodigt u uit om te dromen en zal u onvergetelijke momenten laten beleven.

In een groep: U bent een groep vrienden, een vereniging die de schatten van Rennes-le-Château wenst te ontdekken? Aarzel dan niet en ga ervoor!