Ik boeken

De Hoge Audevallei

De Haute Vallée de l'Aude ligt in Occitanië, in het centrum van Zuid-Frankrijk. Occitanië biedt een mediterraan klimaat, getemperd door de invloed van de Middellandse Zee. Dit klimaat is gunstig voor alle buitenactiviteiten, met name kamperen. Occitanië heeft een uitzonderlijk cultureel en natuurlijk erfgoed. Deze regio biedt een grote verscheidenheid aan landschappen, de kustlijn van de Middellandse Zee, de Pyreneeën, de vlakten die verschillende vormen van toerisme bevorderen.

Meer bepaald in het departement Aude, een departement tussen zee en bergen. Het culturele erfgoed, waaronder de twee plaatsen die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staan: de middeleeuwse stad Carcassonne en het Canal du Midi zijn vandaag de dag samen met de Katharenkastelen de juwelen van ons departement. Maar ook alle toeristische trekpleisters met verschillende thema's om te doen met familie, vrienden, koppels, groepen...

Land van kloof en plateaus in het Pyreneese gedeelte, biedt deze streek u de frisheid van de mooiste dennenbomen van Frankrijk, en de beoefening van wildwatersporten.

Als u de rivier de Aude opvaart, aan de kant van Limoux, vormen de heuvels en valleien het decor voor de Blanquette, de oudste ruwe wijn ter wereld, die op carnavalsdagen in het water vloeit, een traditie die al sinds de Middeleeuwen in stand wordt gehouden; het langste carnaval ter wereld dat 3 maanden duurt.

De Haute-Vallée de l'Aude biedt u dus ook de mogelijkheid om door de tijd te reizen: sporen van de laatste dinosaurussen, Kathaarse kastelen zoals Lapradelle-Puilaurens, Puivert of Arques, of Romaanse abdijen zonder het mysterie van Rennes-le-Château te vergeten voor de Morus van de esoterie.

Een verscheidenheid aan landschappen, garrigue, bossen, wijngaarden die u kunt overdenken tijdens uw wandeling of wijnproeverij in de wijngaarden....