Ik boeken

Slenteren in de stad Carcassonne

Bij het binnenkomen van de middeleeuwse stad Carcassonne, het gesloten universum, de stadsmuren dompelen u onder in een heel bijzondere sfeer. Die van een stad doordrenkt van geschiedenis. Waar de tragedie van de Katharen gedeeltelijk werd ontrafeld.

Welkom in Carcassonne. Hier vormen de Middeleeuwen een gemakkelijk decor, de verbeelding een markt, in het hart van een land waar men, om over de Katharen te spreken, soms dubieuze toegevingen heeft jegens hun vervolgers of jegens de handel. Voor de deur van Narbonne waait het hart met de kracht van de waarheid, en richt onze blik naar het zuiden, naar het licht, naar de Pyreneeën.
Laat uw voetstappen en uw blik zeven eeuwen terugglijden in de tijd, naar de tijd van de "Katharen".

Liefhebbers van erfgoed en oude stenen, geef u over aan het plezier van het ontdekken van de gebouwde schatten van Carcassonne... De majestueuze Gallo-Romeinse en middeleeuwse vestingwerken die de stad omringen, de imposante Narbonnaise poort geflankeerd door twee hoge spoortorens, het gravenkasteel uit de 12e eeuw gebouwd onder de Trencavel dynastie, waarin nu een lapidair museum is gevestigd, de Saint-Nazaire basiliek met haar gotische beelden en prachtige 13e en 14e eeuwse glas-in-lood ramen, of de Promenade des Lices genesteld tussen de twee stadsmuren, zijn stuk voor stuk getuigenissen van het verleden om tijdens een wandeling van te genieten.

Op slechts 10 minuten afstand, steekt u de rivier de Aude over via de Pont-Vieux. Via het Gambetta-plein, met het Museum voor Schone Kunsten, loopt u de Rue de Verdun op naar de Place Carnot. Dit is het echte hart van de stad, op slechts een paar kilometer van het Canal du Midi, een ander UNESCO werelderfgoed in Carcassonne.